Lebara heeft per 1 oktober een sim-only abonnement voor kleingebruikers geïntroduceerd. Het abonnement biedt 2 GB internet en 50 belminuten of sms-berichten voor EUR 7,50. De maandelijks opzegbare variant is EUR 1,00 per maand duurder. 

Lebara zit in de transitiefase van een prepaid aanbieder gericht op de etnische markt, naar een postpaid aanbieder gericht op millenials in het no-frills segment. Vorig jaar introduceerde Lebara meerdere sim-only abonnementen, die volgens Lebara bijzonder goed zijn ontvangen. Abonnementen van Lebara zijn desgewenst maandelijks opzegbaar te maken, daarvoor rekent Lebara een toeslag van EUR 1,00 per maand. Lebara aansluitingen worden geleverd via het netwerk van KPN. Klanten kunnen via de Lebara-app en de MyLebara-website hun verbruik zien en hun abonnement up- en downgraden.

Lebara besloot een nieuw abonnement voor kleingebruikers te introduceren, omdat het merkte dat een grote groep klanten daar behoefte aan heeft. Volgens Lebara beweegt de markt naar grotere databundels en duurdere prijsplannen met korting wanneer klanten meerdere diensten bij dezelfde provider afneemt. Lebara signaleert dat er een behoorlijke groep kleingebruikers is die niet zoveel data gebruiken en bellen. Het nieuwe abonnement moet daaraan tegemoet komen.