De nieuwste update voor de Samsung Galaxy S10 voegt een aantal camerafeatures toe die met de Note 10 (Plus) werden geïntroduceerd. De softwareversie is waarschijnlijk snel in Nederland en België beschikbaar.

Samsung Galaxy S10-update met camerafeatures

Samsung brengt een grote update uit voor de Galaxy S10, S10 Plus en S10e. De upgrade introduceert een aantal camerafuncties van de Note 10, zoals een nachtmodus voor de frontcamera. Hiermee maakt de S10 betere selfies als het donker is, en er dus minder licht beschikbaar is. Ook nieuw is ‘Live focus video’, waarmee je filmpjes maakt met een bokeh-effect. Hierbij wordt de achtergrond wazig gemaakt en oogt een persoon bijvoorbeeld extra scherp.

Verder kunnen gebruikers van de Galaxy S10, S10 Plus of S10e hun smartphone koppelen aan een pc koppelen om DeX te gebruiken. Ook worden video’s beter gestabiliseerd tijdens filmen en bevat de update de Android-beveiligingspatch van september 2019. Deze beveilgingsupdate dicht lekken in het mobiele besturingssysteem en verscheen eerder voor oudere Samsung-telefoons, zoals de Note 9 en S8.

De nieuwste update voor de S10-reeks is nog niet in Nederland beschikbaar, maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in. Je ontvangt automatisch een melding als je de nieuwste versie kunt installeren, of je controleert handmatig op updates via de instellingen van je toestel.