Er is een lijst gelekt met daarop alle Samsung-telefoons die worden voorzien van de update naar Android 10. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de lijst nog niet bevestigd, dus er kan nog wat veranderen. Maar de kans is groot dat deze toestellen in elk geval de update ontvangen.

Android 10 komt naar deze Samsung-telefoons – gerucht

Samsung mag dan wel mooie smartphones maken, het Zuid-Koreaanse bedrijf staat helaas niet bekend om zijn snelle updatebeleid. Dat gezegd hebbende kan het natuurlijk altijd slechter, iets dat Huawei, Xiaomi en HTC keer op keer bewijzen. Wil je nou eenmaal snelle Android-updates, dan ben je aangewezen op telefoons van Google, OnePlus en Nokia. Dat Samsung langzaam is, betekent niet dat je helemaal geen updates hoeft te verwachten natuurlijk. Zo is er nu een lijst gelekt met toestellen die Android 10 krijgen.

Staat jouw telefoon in de lijst? Dat is mooi, want de kans is groot dat je dan binnenkort, maar waarschijnlijk binnen enkele maanden, de update naar Android 10 mag verwachten. Meestal is het zo dat de high-end modellen de update eerder krijgen. Heb je dus een Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S10 of een Samsung Galaxy Note 10, dan mag je erop rekenen dat je niet net zo lang hoeft te wachten als iemand met een M- of J-model op zak. Helaas heeft Samsung de bovenstaande lijst nog niet bevestigd.