De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is terug met zijn voorspellingen voor Apple in 2019. Over de 2019 iPhones heeft hij het nodige nieuws te vertellen. Zo stelt hij dat de drie modellen een Ultra-Wide Band krijgen voor indoor-navigatie en een nieuw type glas voor betere grip. De belangrijkste details gaan over de iPhone 2019 batterij.

Verbeterde iPhone 2019 batterij

De belangrijkste verbeteringen voor de 2019 iPhones ziet Kuo op het gebied van batterij en opladen. Zo voorspelt hij een grotere batterij. Deze modellen ondersteunen volgens hem een nieuwe manier van draadloos opladen, genaamd bilateral wireless charging. Dat betekent dat je je iPhone kan gebruiken om andere apparaten draadloos op te laden. Sommige andere smartphones ondersteunen dit al, maar het komt volgens hem nu dus ook naar de iPhone.

Alle drie de modellen worden volgens hem uitgerust met deze manier van draadloos opladen. Hiervoor is wel een grotere batterij nodig. Volgens Kuo krijgt de 5,8-inch versie een 20 tot 25 procent grotere batterij. Bij de grote 6,5-inch versie is de groei in capaciteit met 10 tot 15 procent iets lager. De minste verbeteringen verwacht hij bij de 6,1-inch iPhone. Dat is ook niet zo gek, want de huidige iPhone XR is de iPhone met de langste accuduur.

Waar Apple de bilateral wireless charging voor gaat gebruiken, is niet helemaal duidelijk. De meest logische use case is dat je op deze manier de AirPods draadloos kan opladen, in combinatie met de vernieuwde oplaadcase. Of het ook mogelijk is om met de ene iPhone een andere iPhone op te laden, is nog niet bekend. Andere smartphones ondersteunen dit wel, dus het is mogelijk dat Apple dit ook toevoegt.

Wat betreft iPhone 2019 schermen kun je verwachten dat Apple dezelfde formaten aanhoudt, oftewel 5,8-inch, 6,1-inch en 6,5-inch. Het 6,1-inch model, de opvolger van de iPhone XR, behoudt LCD en krijgt volgens Kuo 4GB RAM in plaats van 3GB. De notch blijft in deze modellen hetzelfde, maar de Face ID-sensor krijgt een verbeterde power flood illumination. Er is minstens één model dat drie camera’s krijgt, bestaande uit een brede, telefoto en ultra-brede lens.

Behoudt van Lightning
Maar hoe ga je de iPhone 11 dan opladen? Naast draadloos lijkt het erop dat Lightning gewoon behouden blijft. Kuo voorspelt dat Apple dit jaar nog niet overstapt van Lightning naar USB-C. Volgens bronnen de afgelopen weken overwoog Apple om over te stappen, maar volgens de analist gaat dat in 2019 nog niet gebeuren.